Att tänka på vid flytt

flyttstädDet kommer alltid att vara en massa saker som man behöver tänka på när man flyttar, saker som man kanske inte till en början tänker på. Vi tänkte ta upp några av de delar som är väldigt viktiga att hålla koll på när man planerar för en flytt.
 
Abonnemang, adressändring och eftersändning, el mm.
Dessa delar är det mycket bra om du är ute i god tid med innan flytten, dels för att undvika extra kostnader och samtidigt undvika avbrott i vissa tjänster. Antingen så kan du flytta över dina abonnemang till ett nytt boende, men när inte det är möjligt så behöver du säga upp dem och sedan teckna nya. Tänk då på att de flesta abonnemang har uppsägningstider, vilket gör det än mer viktigt att vara ute i god tid för att undvika dubbla kostnader. Adressändring är det också viktigt att du gör, samt beställer eftersändning på post som levereras till den gamla adressen. Har man koll på sina abonnemang och hanterar dem i god tid så blir flytten betydligt lättare.
 
Flyttkartonger och packning
Börja packa så fort du kan. Att packa kommer att ta tid, mycket mer tid än man tror, vilket betyder att det är klokt att börja med det tidigt. Dessutom kommer du efterhand att upptäcka om du behöver fler flyttkartonger. Ett bra tips är att börja packa sådant som du inte använder dagligen. De sakerna kan stå nedpackade och redo för flytten, medan du kan ta övriga saker mer i anslutning till själva flyttdagen. En flytt kommer att innebära att man lever ganska stökigt ett tag, både vid utflyttning och inflyttning, men det är någon man helt enkelt få acceptera. Packa också jämnt, det vill säga så att flyttkartongerna inte blir för tunga. Visserligen håller de för mycket, men för tungt packade kartonger riskerar att gå sönder och är dessutom mycket otympliga att bära.
 
Vind, källare och garage
Många gånger glömmer man bort de extra utrymmen man har till sitt boende. Vinden, källaren, garaget eller annan förvaring är platser där man ofta har mycket ägodelar. En flytt innebär ett utmärkt tillfälle att rensa bland dessa saker och faktiskt kanske slänga sådant som man inte behöver. Överväg också i samma veva hur förvaringsmöjligheterna ser ut dit du flyttar, om det är mindre så kanske du kommer att behöva kasta mer.
 
Flyttstädningen
Att flyttstäda är väldigt viktigt och den ska alltid vara gjord på ett utmärkt sätt. Risken finns att den nya ägaren/hyresgästen annars kan klaga och då är det du som får stå för notan. I dessa lägen så kan man anlita en städfirma som gör arbetet åt en. Oftast blir det väldigt bra gjort och det är dessutom bekvämt för dig eftersom du inte behöver göra det själv. Flyttstädningen blir nästan alltid godkänd efter att man anlitat en städfirma, och faktum är att många flyttfirmor erbjuder också flyttstädning i samband med att de flyttar åt dig. Då tillfaller ansvaret för ett bra arbete städfirman, vilket ger dig ansvarsfrihet beträffande städningen.
 
Nycklarna
Att lämna över nycklarna är en viktig process. Det är viktigt att du gör klart med alla inblandade hur, var och när nycklarna ska lämnas över till de nya människorna som ska bo i bostaden. Är man noggrann och tydlig i denna information som kommer man helt klart att undvika eventuella problem som kan uppstå.